Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

31. 7. 2012 1:26
Bohužel politici nepochopili,

že pro stabilitu státu nejsou důležití miliardáři typu Janouška, ale co nejpočetnější střední třída.  Důsledné ožebračování právě té střední třídy nemůže skončit dobře. Až bude v táhle zemi 90% chuďasů,  tak určitě někomu rupnou nervy a dojde i na ty viselce. A je dost pravděpodobné, že to nebudou ti kteří by si provaz právem zasloužili. Vztek pocházející z frustrace a pocitu bezmoci nerozlišuje. Vybije se zcela náhodně, třeba na člověku, který si na půjčku pořídil drahé auto a maká jako šroub, aby stačil splácet. Současná vláda nás tak ohrožuje dvakrát. Jednou tím, že se snaží nás ožebračit  a podruhé tím, že když nás neožebračí dost rychle, můžeme někomu připadat jako boháči.

2 0
možnosti
RS

autor_tohoto_blogu

31. 7. 2012 1:10
Správně

jste označil fašismus i komunismus za extrémní levici - oboje to tak v podstatě je, fašismus není extrémní pravice a tak možná i proto se oba tyto směry tak nesnášejí. Nebýt vítězství Hitlera, nevyhrál by později ani komunismus - u nás, v západní Evropě se společnost taktéž značně zesocializovala. Na druhou stranu, například Bavorsko, Rakousko, Švýcarsko apod, tyto země jsou perfektní ukázkou tradičního podnikání - malí obchodníci, řemeslníci, podnikatelé, sedláci atd. se vesměs chovají slušně, dbají na rodinnou tradici, ne na rychlý výdělek, a jejich zákazníci se taktéž chovají slušně a nechtějí je věšet na brány jen proto, že zdědili po otci statek... U nás je to pořád těžká komunistická agitka. A bohužel ještě dlouhá desetiletí bude, než vymře ta zkorumpovaná bezskrupolózní generace dnešních cca 45-60níků, kteří hrabou, hrabou hrabou, přičemž ještě před pár lety byli podporavateli komunistického systému - jenže to nebyl komunismus, ale bylo to to samé co dnes, hrabání prachů.

2 0
možnosti
C

carolusI

31. 7. 2012 1:43
Re: Správně

Drobné živnosti se špatně tunelují (to se povede leda nezdárnému synáčkovi), proto je naši politici nemilují. Živnostníkům házejí klacky pod nohy spoustou nesmyslných předpisů a zřizováním zbytečných úřadů, které musí dát razítko na každý prd.

1 0
možnosti
H

Host8

30. 7. 2012 11:35
Takový příspěvek není v pořádku,

ale beru to jako naprostý nesouhlas s přerozdělováním daní v rámci daňového systému a s neustále pokračujícím trendem napojení ekonomického organizovaného zločinu na politické struktury. Jinými slovy nevíra, že bohatství mnoha lidí je čisté a nevíra v poctivé nabytí majetku je možným zdrojem podobných rozhořčení.  Z pohledu zákona zachování hmoty se ztracené miliardy z "neospodárností" někde nacházet musí.

Vyčistí-li se společenské , právní a politické prostředí, věřím že takové výkřiky zmizí.

3 0
možnosti
H

Halfunx

30. 7. 2012 13:25
Re: Takový příspěvek není v pořádku,

Ztracené miliardy se bohužel nenachází v této zemi, ale v daňových rájích a jsou za ně pořizovány majetky (aktiva) nesouvisející s naší ekonomikou. Baťův zlínský systém výplaty na konto zaměstnanci a zpět firmě za služby a zboží v téhle zemi nefunguje. Pokud to chápete globálně za celý svět, tak to taky neobstojí, protože bankovní systém se svými závazky, pohledávkami, akciemi, komoditami, úroky a pod. je založen na vzůstajících půjčkách a tištění dalších peněz. Vaše přestava zachování hmoty aktiv je idealní a v praxi nepoužitelná.

0 0
možnosti
KD

péťovakobyla

30. 7. 2012 7:35
Valachu neplašte a nešiřte paniku.

NATO tomu zabrání, proč myslíte, že v něm jsme!!;-D

0 0
možnosti
M

maxxan.

30. 7. 2012 16:49
Re: Valachu neplašte - Péťovakobyla je už tak poplašená.

;-)

0 0
možnosti
W

WXYQ

30. 7. 2012 5:55
Boháči jsou už v Toskánsku

To je celé  typické odklánění pozornosti blouzněním o viselcích od skutečných problémů ala Kalousek, Nečas, CASA, ProMoPro, církevní restituce, bídné platy a škubačky lidí, kde se dá. Ostatně mistrem v odklánění všeho druhu není tak ani povedený mňoukal Kocourek, ale Kalousek viz http://youtu.be/L9yV0zjinT8

2 0
možnosti
LS

Pepinie

30. 7. 2012 0:14
navíc

takovíto volají po zrušení rovné daně...tak ti pracovití a poctiví (nepoctiví příjmy stejně nedaní), kteří si tak záslužně vydělají více než prodavačka v supermarketu, budou odvádět zase větší procenta, a proč? protože neumí spočítat, že 15% z 10000 je mnohem méně než 15% z 50000 :)

Jinak opravdu bohatá nejsem, dalo by se říci, že žiju z ruky do pusy, ale vím, že jsem strůjcem svého štěstí já sama a usilovně pracuji na změně, a fakt nepotřebuji aby mě někdo úspěšnější dotoval - také na ulici přece nezastavím zámožně vypadajícího spoluobčana a nebudu po něm loudit tisícovku...

3 0
možnosti
MR

Nyx

29. 7. 2012 23:50
jsem boháč?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

29. 7. 2012 23:53
Re: jsem boháč?

to poznáte, jestli budete viset.:-/

1 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

29. 7. 2012 21:35
Proč pane Jurutko nenapíšete jak se kontrovezní boháči nesmí

vyšetřovat.

Jak vznikl úžasný MEŘO kšeft. Jak pan Bakala k bytům přišel a co sliboval, jak se vytvořil úžasný fotovoltaický kšeft, jak byly totálně privatizovány, nezaplaceny a vytunelovány mnohé podniky ...

Jak se nesmí vyšetřovat nikdo kdo je z vládnoucí strany a jak snadno komínem vyletí kdokoliv z opozice. Jak pan Janoušek neputuje ani na záchatku, ale ještě nalitý těm klukům policajtskejm něco nakuká do protokolu poté co nabourá, srazí ženua přejede ji, poak ujíždí, utíká a klade odpor..

Jak hlupáci z ČSSD uzavřou nevýhodnou smlouvu na Pandury a nakonec ji zruší aby ji bratři z ODS podepsali ještě nevýhodnější a ozději ještě dkupovali předělávky. Jak pokrevní sestra bratra Kalouska nesmí být vdána ...

MOžná potom pochopíte, proč někdo v zoufalství napíše "boháče povsit na vrata". Jistě tím nemyslel skuetčného čestného chlapa (ženu), který založí fabriku, protáhne ji i krizí, nežebrá dotace a nekrade. Bohatnou mnozí, ale státu prospěje jen málo z nich.

5 0
možnosti
DM

Aretta

29. 7. 2012 21:08
...

R^R^R^

0 0
možnosti
O

olesian

29. 7. 2012 21:04
bububu

neny auto jako auto a neny plot jako plot....viz ,,ploty,, kolem ,,baráků.. v chuchli......

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS